Een ontmoetingsplaats voor en door
cliënten, hulpverleners en wetenschappers...
Ieder zijn expertise!

De opleiding van een ervarings deskundige

Eerst en vooral hallo iedereen, collega’s, jongeren, ouders en iedereen die hier aan het lezen is, bedankt voor jullie tijd en interesse.

Ik ben Ness en ondertussen iets meer dan 2 maand geleden afgestudeerd van de 4 jaar lange opleiding ‘ervarings deskundige in armoede en sociale uitsluiting’, EDAS in het kort gezegd. Het is een zeer intense en leerrijke opleiding, waar je aan de slag gaat met je verleden, je gevoelswereld, je zijn, je denken en je doen. Het was hard zwoegen en zweten. Er zijn veel tranen gevloeid en ik heb kanten van mij zelf ontdekt waar ik nooit eerder bij stil gestaan heb.

Vanuit mijn eigen ervaring met de hulpverlening en de moeilijke situatie thuis of waar dan ook, probeer ik nu bruggen te leggen tussen mijn collega’s en 'mijn' gezinnen. Ik probeer met een andere blik te kijken naar gezinnen en van daar uit ander mogelijke oplossingen te bieden.

Vandaag de dag werk ik in het MFC Ivo Cornelis te Mechelen. Samen met mijn collega’s zoeken we naar manieren om onze mensen meer te betrekken in de werking. Als het even iets moeilijker loopt of er een extraatje nodig is, kijk ik mee naar mogelijke oplossingen, om gezinnen een hart onder de riem te steken, een sprankeltje moed en hoop te brengen.

Over de opleiding kan je hier meer informatie vinden: www.de-link.net

Als je vragen, bedenkingen, onderwerpen waar je iets over wil weten of pluimpjes wink hebt, mag je ze hieronder neer pennen. Het is altijd leuk om reacties te krijgen.
Ik probeer u zo snel mogelijk te antwoorden
 
Tot snel
Ness

 

De academische werkplaats Jeugdzorg Emmaus maakt deel uit van Emmaus vzw
2018  Academische Werkplaats Jeugdzorg Emmaus - Webdevelopment by IC Solutions